skelter

Welke skelter moet je kopen?

Kinderen vinden het vaak leuk om met een skelter te spelen. Ze kunnen er vaak uren lang op rijden en ze zijn natuurlijk goed voor de conditie. Beweging is erg belangrijk in een tijd dat kinderen steeds minder beweging krijgen. Als je er een wilt kopen, moet je natuurlijk een keuze gaan maken welke het wordt. Er zijn veel verschillende soorten, voor verschillende leeftijden. Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende soorten.

Voor kleinere kinderen vanaf 6 maanden bestaan er al houten loopvarianten. Dit is erg leuk om vooral het evenwicht op latere leeftijd al te oefenen. Voordeel ten opzichte van een fiets is, dat deze 4 wielen heeft in plaats van 2 en dus niet omvalt tijdens het gebruik.

Vanaf een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar kunnen ze op een grotere, met echte trappers. Dit is erg handig om ook de beweging voor het fietsen alvast onder de knie te krijgen. Als je kindje even niet zoveel zin heeft om te trappen, zijn er ook verschillende duwstangen verkrijgbaar als accessoire.

skelter

Als kinderen hard groeien kunnen ze rond de 5 jaar voor een wat grotere skelter gaan. Hierin zijn natuurlijk weer veel verschillende mogelijkheden. Banden kunnen verschillen van materiaal, ook zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Zowel jongens als meisjes rijden er zo graag op. Deze kunnen vaak lang gebruikt worden, ze groeien mee met het kind door verstelbare zitjes.

Voor oudere kinderen tot een leeftijd van 12 jaar zijn er weer grotere varianten. Ze kunnen ook uitgebreid worden met eventueel een mooie aanhanger. Kinderen kunnen zo op een makkelijke manier ook speelgoed of andere goederen vervoeren.

Er zijn zelfs skelters voor volwassenen beschikbaar. Deze zijn natuurlijk groter van formaat. Maar zelfs tot een lengte van 2 meter 10 zijn ze beschikbaar voor volwassenen.

Welke je aan moet schaffen hangt natuurlijk ook af van hoeveel ruimte je thuis hebt. Een hele grote is niet erg handig als je maar een kleine tuin of schuur hebt. Verder is het erg persoonlijk welke kleur of afwerking je mooi vind. Hier zijn erg veel mogelijkheden en merken in beschikbaar.