Wat je moeten weten over een speeltoestel met glijbaan

Kinderen zijn helemaal blij als ze een speeltoestel met glijbaan zien. En geef ze eens ongelijk. Het spannende van het trapje op klimmen en vervolgens met wat snelheid naar beneden glijden. Het plezier is onbetaalbaar en geweldig voor je kinderen om telkens weer mee te maken. Eenmaal besloten om een speeltoestel met glijbaan aan te schaffen dan staat je veel keuze te wachten. Hier alvast een aantal handige tips. Of bekijk er hier meteen een groot aantal!

Binnen glijbanen zijn de ideale indoor oplossing met urenlang speelplezier

Kleine peuters spelen het liefst buiten. Dat komt omdat daar het meeste plezier te beleven valt. Het is het weer, het is het gras en het zijn alle vriendjes en vriendinnetjes die de aandacht trekken. Als ouders wil je dat je kinderen alle plezier van de wereld hebben, maar soms kan je je kids niet goed begeleiden als ze buiten aan het spelen zijn. Ook het weer kan niet altijd meezitten. Oplossing zijn de indoor glijbanen. Deze glijbanen zijn veilig, makkelijk op te ruimen, nemen niet veel ruimte in beslag en zijn een garantie voor urenlang speelplezier.

Veiligheid is prioriteit nummer één bij glijbanen

Je wilt je kinderen zoveel mogelijk plezier brengen en dat doe je door cadeautjes en speelgoed te geven. Maar je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat dit speelgoed geen schade oplevert. Dus besluit je eenmaal een glijbaan uit te zoeken voor je kind dan staat veiligheid als eerste prioriteit. Koop bijvoorbeeld geen glijbaan wat te hoog is voor je kind. En zet er altijd een zacht kleed onder met bijvoorbeeld een speciale voering onder. Controleer daarnaast ook of de kwaliteit goed genoeg is. Slechte kwaliteit glijbanen zijn een gevaar en kunnen veel ongelukken opleveren.

De afmetingen van de glijbaan moeten perfect passen bij je kind

Naast de veiligheid is ook de grootte van de glijbaan belangrijk. Je wilt een glijbaan kopen dat goed past bij de lengte en het gewicht van je kind. De afmetingen moeten compatibel zijn en zonder al te veel problemen passen bij je kind. Het is zonde als je kind de glijbaan kapot maakt door zijn of haar gewicht. Daarnaast wil je de ervaring niet verpesten doordat het kind maar blijft vallen. Let dus altijd op de afmetingen van de glijbaan en of dat goed past bij jouw kind.