stoffen luiers kopen

Waarom stoffen luiers kopen?

Stoffen luiers kopen voor jouw kindje? Van baby tot trainingsbroekje, je baby zou bijna 7.000 wegwerpluiers kunnen gebruiken, voor een prijs tussen €0,17 en €0,25 per luier. Dat komt neer op meer dan €1.500 aan luiers voor één baby. Katoenen luiers en hybride systemen zouden die kosten met wel duizend euro per kind kunnen verlagen.

stoffen luiers kopen

Katoenen luiers zijn gemakkelijk

Het wassen van een katoenen luier is net zo eenvoudig als het vaste afval door het toilet spoelen en vervolgens uw luiers spoelen, wassen en drogen, net als een gewone was. Als je het reinigingsproces niet helemaal kunt verdragen, kun je altijd naar de hybride (alles-in-twee) luier gaan. Het hybride systeem bestaat uit een buitenschaal en een voering, veel kleiner dan een wegwerpluier van volledige grootte, die de rommel in de katoenen luier minimaliseert en gemakkelijk kan worden weggegooid. De schelpen gaan dan de wasmachine in, net als gewone katoenen luiers.

Stoffen luiers kopen helpt het milieu

Elk jaar worden er in de Nederland miljarden wegwerpluiers geproduceerd en gebruikt. Er worden waardevolle hulpbronnen gebruikt om deze luiers te produceren, en die creëren op hun beurt miljoenen tonnen afval die op stortplaatsen moeten worden gedumpt. Katoenen luiers en hybride luiersystemen helpen dit afval te verminderen door een herbruikbare, wasbare oplossing te bieden. Hybride luiers met wegwerpvoeringen zorgen voor een schone, gebruiksvriendelijke balans tussen wegwerpluiers en katoenen luiers, waarbij nog steeds een wasbare buiten laag wordt gebruikt, maar met een kleiner wegwerpkussen voor minder milieu-impact.

Katoenen luiers zijn herbruikbaar en opnieuw verkoopbaar

Als je alles-in-één luiers gebruikt, heb je er maar ongeveer 40 nodig zolang je baby ze gebruikt. Als ze verslijten, kunnen ze worden gebruikt als spuugdoekjes, washandjes, aankleedkussens of waar je een zachte doek voor nodig hebt. Bovendien kunnen wasbare luiers opnieuw worden verkocht wanneer uw baby eruit groeit als ze nog in goede staat zijn. Veel ouders zijn bang om in verschillende nieuwe merken katoenen luiers te investeren om erachter te komen wat het beste werkt voor hun kinderen, en het kopen van gebruikte luiers is een goedkope optie. Het gebruik van wasbare luiers lijkt misschien een ontmoedigende, tijdrovende taak, maar in feite zijn ze eenvoudig te gebruiken, milieuvriendelijk en goed voor jouw portemonnee.