Met een baby op vakantie: 5 tips

Vakantie, dat is iets waar veel mensen al ver van te voren naar uitkijken. Met kleine kinderen erbij kan zo’n vakantie helaas snel veranderen in een kleine ramp: baby’s die door de warmte ‘s nachts niet meer slapen (dus jij ook niet…), de hele vliegreis blijven huilen en ga zo maar door. Bereid je daarom goed voor als je met kleintjes op vakantie gaat. Met onderstaande tips kom je een heel eind!

Tip 1: Doe het rustig aan

Ben jij iemand die op vakantie graag zoveel mogelijk wil zien van de omgeving? Zonder baby is dat hartstikke leuk, maar met een baby erbij gaat dat niet meer zo makkelijk. Er moet genoeg tijd zijn voor voedingen en dutjes en je kindje heeft snel last van veel prikkels. Leg je erbij neer dat het tempo echt wat omlaag moet: jullie zullen hierdoor allemaal meer van de vakantie kunnen genieten.

Tip 2: Ga niet op zonvakantie

Lig jij het liefst de hele vakantie te bakken op het strand? Daar kun je beter mee wachten tot je kindje wat ouder is. Tere babyhuidjes kunnen nog niet zo goed tegen de zon. Daarnaast kunnen baby’tjes zelf natuurlijk ook nog niet vertellen hoe ze zich voelen. Een zonnesteek of uitdroging zijn daardoor risico’s dat je niet moet onderschatten.

Tip 3: Ga niet te ver weg

Reizen met kleine kinderen is niet altijd prettig en het is altijd maar weer afwachten hoe het gaat. Sommige baby’s slapen de hele vliegreis rustig door, terwijl andere juist overprikkeld raken en heel erg onrustig worden. Je zal in de praktijk moeten gaan merken hoe jouw kindje erop reageert. Je verkleint de kans op problemen door de eerste tijd niet te ver van huis te gaan.

Tip 4: Rij ‘s nachts

Is je baby een goede slaper en ga je met de auto op vakantie? Dan kun je overwegen om ‘s nachts op weg te gaan naar de vakantiebestemming. Met een beetje geluk slaapt je kindje lekker door. Het is wel aan te raden om dit alleen te doen als zowel jij als je partner kunnen rijden. Als de een moe wordt, kan de ander het overnemen.

Tip 5: Zo erg zijn bungalowparken nou ook weer niet;)

Ben jij gewend aan verre, avontuurlijke reizen? Dan is het waarschijnlijk even slikken om mensen te moeten vertellen dat jullie dit jaar vakantie vieren op een bungalowpark in de buurt. Wees gerust: met een baby’tje erbij zie je opeens alle mogelijkheden die zo’n park te bieden heeft. Fijne vakantie alvast!