5 tips om je kind in slaap te krijgen

5 tips om je kind in slaap te krijgen

Kind door laten slapen

Kom je zelf niet aan je nachtrust toe omdat je kind niet in wil slapen of niet doorslaapt? Elk kind heeft deze periodes, en veel ouders lijden hieronder. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die je als ouder kunt nemen om dit tot het absolute minimum te beperken. Lees verder en verzeker jezelf van een welverdiende nachtrust.

Tips 1: vaste bedtijd

Kinderen zijn gebaat bij regelmaat. Door ze altijd op dezelfde tijd naar bed te brengen, vallen ze makkelijker in slaap en zullen ze minder tegensputteren. Ook het opstaan op een vaste tijd helpt hierbij. Zo krijgen ze een vast dag-en-nacht ritme.

Tip 2: uur voor het slapengaan geen smartphones meer

Beeldschermen geven blauw licht af waardoor we wakker blijven. Dit remt namelijk de aanmaak van melatonine (het slaaphormoon), waardoor je kind lastiger in slaap valt.

Tip 3: spreek de dag door

Als kind maak je dagelijks nieuwe dingen mee. Al die nieuwe indrukken moeten worden verwerkt. Door voor het slapengaan de dag nog even door te nemen krijgen ze rust in hun hoofd en kunnen ze ontspannen gaan slapen.

Tip 4: zorg dat het goed donker is

Slapen gaat makkelijker wanneer het donker is. Zorg daarom voor een goed verduisteringsgordijn, zodat ze niet wakker liggen doordat het buiten nog licht is.

Tip 5: Amethist edelsteen op de kamer

Om makkelijk in slaap te komen en te voorkomen dat er wilde dromen ontstaan, is het belangrijk dat je kind ontspannen gaat slapen. Een edelsteen voor een goede nachtrust kan hierbij helpen. Amethist wordt hier veel voor gebruikt. De positieve energie die deze edelsteen uitstraalt, helpt je kind ontspannen waardoor de slaap makkelijker gevat wordt en ze fijn dromen. Hoe krijg jij de kinderen in slaap? Deel je ervaringen via ons contactformulier.