Waar moet je opletten bij het kopen van losse Pokemon kaarten?

Ben je op zoek naar specifieke Pokemon kaarten dan kun je dat het beste los kopen. De reden om een losse Pokemon kaart te willen is omdat het goed in je spel past of eindelijk eens je mooie verzameling compleet te maken. Overigens zijn losse kaarten niet de normaal methode om aan te schaffen. Van origine komen Pokemon kaarten uit booster pakketten. Dit zijn pakjes van 10 kaarten. Ook van origine zijn er Pokemon decks (60 kaarten) en Booster boxen (doos met 36 boosters). Allemaal heel mooi, ook gewoon losse kaarten kopen blijft mogelijk en hier moet je opletten.

Wees voorzichtig met Pokemon kaarten kopen op Marktplaats

De meeste mensen gaan naar Marktplaats als ze losse Pokemon kaarten willen kopen. Dat is een logische keuze, omdat daar heel veel kaarten worden aangeboden. Je moet er wel bedacht op zijn, want er kleven ook nadelen aan het aanschaffen van losse kaarten op Marktplaats. Koop je een losse Pokemon kaart en is het na ontvangst niet naar wens, dan kun je de kaart niet zomaar terugsturen. Daarnaast heb je op Marktplaats geen speciale garanties dat alles eerlijk wordt verhandeld. Blijf altijd voorzichtig met het aanschaffen van Pokemon kaarten op Marktplaats.

Weet goed waar losse Pokemon kaarten te koop zijn

In de meeste fysieke winkels en online webshops ben je beperkt in het aanbod van losse kaarten. Dat betekent dat je meestal alleen losse kaarten kan kopen van de meest recente serie en alleen in de vorm van bijvoorbeeld een booster. Wil je echt speciale losse Pokemon kaart aanschaffen dan moet je dat buiten de gebruikelijke plekken doen. Dan nog blijven er genoeg opties over. Een webshop zoals Pokemonkaarten.nl heeft een mooi aanbod en ook op Cardmarket kun je interessante en zeldzame losse Pokemon kaarten scoren. Tevens kun je hier ook kaarten verkopen.

Zorg dat je nep kaarten kunt herkennen

Geloof het of niet, er bestaat een markt voor neppe namaak Pokemon kaarten. Het is eeuwig zonde als je geld uitgeeft aan een Pokemon kaart dat nep is. Ze zijn simpelweg helemaal niets waard en je moet ze zo goed mogelijk kunnen herkennen en vermijden. De kwaliteit is een stuk minder dan de originele kaarten en ze gaan sneller stuk. Je kunt een neppe Pokemon kaart herkennen aan het artwork, spelfouten en onrealistische HP. Wees altijd scherp als je besluit om losse kaarten te kopen op een onofficiële verkoop website.

Wees scherp op de staat en conditie van de kaart

Het is natuurlijk goed om te kijken wat er op de Pokemon kaarten staat. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de waarde. Ook een belangrijk punt is hoe de kaart ervoor staat, oftewel de conditie van de kaart. Heb je bijvoorbeeld een eerste editie Charizard uit 1999 met flink wat beschadigingen dan kan de waarde van de kaart flink dalen, ondanks de zeldzaamheid.