Puzzelen, een leuke activiteit voor kinderen

Het maken van legpuzzels is niet alleen een hobby voor volwassenen. Voor kinderen is deze hobby net zo leuk. Puzzelen heeft naast dat het leuk is ook vele voordelen. Zo traint je kind tijdens het puzzelen zijn concentratie en geduld. Ook verbetert de motoriek en de hand-oog coördinatie door regelmatig te puzzelen. Ben je nieuwsgierig wat puzzelen nog meer voor voordelen biedt voor je kind en welke puzzels er voor kinderen zijn? Lees dan snel verder.

Welke puzzel voor welke leeftijd?

Puzzelen is voor iedere leeftijd. Zo kunnen kinderen van één jaar al puzzelen. Puzzels voor deze leeftijdsgroep bestaan uit maar een paar stukken die ook nog eens heel groot zijn. Denk aan houten puzzels van dieren. Wanneer je kind een jaar of vier à vijf is, kan je kind meestal puzzels van maximaal 35 stukjes puzzelen. De grotere legpuzzels zijn voor de grotere kinderen geschikt. Wanneer je kind de leeftijd van negen jaar heeft, kan het vaak al een legpuzzel van 500 stukjes leggen. Echter, dit zijn richtlijnen. Het ene kind is sneller of langzamer dan het andere. Ook de puzzelervaring en interesse kan van invloed zijn hoeveel stukjes je kind kan leggen. Kijk altijd naar waar je kind aan toe is en wat je kind aankan.

Een Disney puzzel, een schot in de roos

Veel kinderen zijn fan van Disney. Het is natuurlijk fantastisch om de avonturen van je favoriete Disneyfiguren te lezen, te bekijken en naar te luisteren. Maar het wordt nog leuker als je je favoriete Disneyfiguren in elkaar kunt puzzelen. Een Disney puzzel vind je in verschillende stukjes. Zo zijn er puzzels met 25 stukjes, maar ook puzzels met 32, 100, 500 en 1000 stukjes. Samen werken aan een Disney puzzel kan sociale voordelen bieden. Je kind kan sociale vaardigheden leren door met een vriendje of vriendinnetje te puzzelen.

Jan van Haasteren

Puzzels van dit merk worden vaak gemaakt door volwassenen. Maar ook voor de wat grotere kinderen zijn er puzzels van dit merk. Voor een kind van zeven à acht jaar is een puzzel van 150 stukjes een leuke uitdaging. Een ouder kind zal misschien gaan voor een puzzel van 500 stukjes. Jan van Haasteren kenmerkt zich door alle mensen die op de puzzel staan afgebeeld. Wanneer je kiest voor een Jan van Haasteren 1000 stukjes, dan kun je ook samen met je kind puzzelen. Zo verbeter je de band met je kind.

Heye puzzel

Ook het merk Heye biedt puzzels aan voor kinderen. De puzzels van dit merk beginnen bij 500 stukjes. Het zijn dus wel puzzels die bestemd zijn voor de wat oudere kinderen. Toch heeft dit merk leuke afbeeldingen. Zo kun je o.a. dieren en piraten in elkaar puzzelen. Maar ook voor deze puzzels geldt, je kunt natuurlijk ook gezellig samen met je kind puzzelen of met het hele gezin. De puzzels zijn vooral online te koop. Online Heye puzzel 1500 kopen is een goede keus als je met het hele gezin wilt gaan puzzelen.