Een echo laten maken

Een echo zwangerschap laten maken is iets wat ontzettend veel gebeurt bij zwangere vrouwen. Tijdens zo’n echo kan de echoscopist de baby goed bekijken en in beeld brengen. Ook wordt er tijdens een echo alles uitgelegd aan de moeder en vader van het baby’tje. Echo’s zijn, zoals veel misschien wel denken, niet verplicht om te doen. Veel vrouwen doen dit omdat ze willen weten of dat alles wel goed gaat met de baby. En ook willen de meeste ouders tegenwoordig al voor de geboorte weten of het een meisje of een jongetje gaat worden. Vroeger was dit nog niet heel erg in, maar tegenwoordig hebben veel mensen een gender reveal feestje. Een echo is dus geen verplichting, maar meer een check of alles goed gaat met de baby en om te kunnen zien wat het wordt. 

Soorten echo’s en tarieven

Er zijn veel verschillende soorten echo’s die elk op een ander tijdstip plaatsvinden gedurende de zwangerschap. Als eerst is er de vroege echo. Deze vindt plaats rond de zesde week van de zwangerschap, dit is dus net nadat je er achter bent gekomen dat je zwanger bent. Tussen de tien en twaalf weken is er de termijnecho. Daarna krijg je de dertien weken echo. Dan komt een van de leukste echo’s, namelijk de geslachtsecho bij veertien weken. En dan krijg je dus te horen of het een jongetje of een meisje wordt. Na deze echo volgt de 20 weken echo. Na 24 weken volgt de medische echo op indicatie en als laatste twee echo’s zijn er de 2D en 3D echo’s. Hierbij kun je de baby dus bekijken alsof het een echte foto is. De medische echo’s worden vergoed door de verzekering, maar alle andere echo’s waar je zelf voor kiest niet. Deze moeten zelf betaald worden. 

Afspraak maken

Mocht je zelf graag een afspraak willen maken, omdat je graag zeker wil weten dat alles goed gaat met de baby, dan kun je een kijkje nemen op de website https://geboortecentrum.nl/. Of wellicht heb je binnenkort je gender reveal feestje en wil je daar graag een echo voor, ook dat kan. Op de website staan alle contactgegevens vermeld die je nodig hebt.