Bedplassen, wat kan je eraan doen?

We hebben het vroeger ook allemaal gedaan, bedplassen. Op een gegeven moment stopt het, maar bij de ene is dat sneller dan bij het andere kind. Voor de zoveelste achtereenvolgende ochtend sta je je wasmachine weer vol te proppen. Met hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen. Met hele dekbedden als het even tegenzit. De plaslucht kwam je al tegemoet toen je de slaapkamer van je kind in liep vanmorgen. Wij geven tips voor een fijne nachtrust en een droog bedje in de nacht.

Anti-bedplastips


Geef je kind ’s avonds weinig of geen drinken meer. De kans dat hij minder plast ’s nachts is aanzienlijk en de droge nachten komen binnen handbereik.

Gooi de luiers weg!
Ook al gaat het meestal mis, doe je kind toch een onderbroek aan in plaats van een luier. Met luiers voelt je kind het namelijk niet als hij plast en blijven zijn billetjes droog. Hierdoor is de noodzaak naar de wc te lopen niet groot en kiest je kind misschien voor het comfort van zijn warme bed. Wees eerlijk, dit zouden wij ook doen. Een vieze natte onderbroek daarentegen gaat zelfs de meeste kinderen op den duur vervelen!

Plaswekker
De plaswekker werkt in combinatie met een speciaal broekje voor je kind. Het broekje ziet eruit als een normale onderbroek en er zitten draden in, die ‘verbonden’ zijn met de wekker die in het stopcontact zit. Zodra je kind een paar druppels geplast heeft, reageert de wekker en gaat het alarm af. Je kind wordt wakker en weet zo dat hij naar de wc moet gaan. Meestal heeft je kind maar kort een plaswekker nodig. Bij Oopsie Heroes heb je er ook nog een app bij. Kijk snel op https://oopsieheroes.com/