6 buitenspelletjes voor in de zomer

De zomer is een prachtig seizoen in Nederland: er is de zomervakantie en er is natuurlijk genoeg te doen. Soms is het moeilijk iets te verzinnen, daarom geven we je een lijstje met zes buitenspelletjes voor in de zomer.

Waterballonnengevecht

Dé manier om af te koelen. Er zijn geen ingewikkelde regels of dresscodes, het enige wat je eigenlijk nodig hebt is jezelf, een hoop waterballonnen en water natuurlijk. Speel het bij voorkeur niet in een openbaar park, de grond wordt dan erg drassig en je wilt het natuurlijk wel netjes achterlaten voor anderen die ook een waterballonnengevecht willen houden.

Bordspelletjes naar buiten

Simpel als wat: neem mens-erger-je-niet, ganzenbord mee naar buiten en je kunt aan de slag. Wat ook handig is, is dat de meeste Nederlanders deze spelletjes kennen. Je kunt dus snel mensen vragen of zij mee willen doen. Wie weet maak je op deze manier wel nieuwe vrienden! Wel is het handig om een picknickkleed mee te nemen om op te zitten: zo raak je kleine spelonderdelen niet kwijt.

Minigolf

Neem dat vakantiegevoel mee naar huis door een kleine minigolfbaan op te zetten. Het hoeft niet duur professioneel, maar je kunt ook gewoon pannen of kommen gebruiken waar je de bal omheen moet manoeuvreren. Je hebt natuurlijk wel clubs en een golfbal nodig. Ga je voor een uitdaging? Maak een klein landschapje door middel van zandheuvels of grachten. Veel plezier!

Gel Blasters

Het is snel en vol actie. Gel Blasters lijkt erg op paintballen en airsoft, behalve dat de ‘kogels’ milieuvriendelijk zijn en minder hard geschoten worden waardoor ze ook voor jongere kinderen geschikt zijn. De pistolen lijken daarnaast niet op echte pistolen, maar op waterpistolen waardoor je ze ook makkelijker buitenshuis kan gebruiken. Gel blasters zijn nog niet overal beschikbaar maar gelukkig kan je gel blasters huren met goedkope thuisbezorging zodat je

Gel Blaster

Boter, kaas en eieren

Een bekend spel dat iedere Nederlander wel kent. En als je het niet kent kun je het zo begrijpen. Er zijn boter-kaas-en-eierenspelsets te koop in speelgoedwinkels, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken door in plaats van kruizen en rondjes gekleurde flesdoppen te gebruiken. Een bord maak je door takken langs elkaar te leggen. Plezier voor het hele gezin!

Snoephappen

Hilariteit gegarandeerd met dit simpele spelletje. Het is eigenlijk heel makkelijk: je vult een bak met water en je laat er snoepjes in drijven. Vervolgens probeer je samen met anderen om de beurt snoepjes eruit te vissen met je handen op je rug. Het zal wat nattigheid opleveren, maar je zult er ook veel plezier van hebben. En snoepjes natuurlijk!

Hinkelen

Hier heb je wel een asfaltweg voor nodig. Vervolgens teken je met stoepkrijt een hinkelpad naar keuze (voor voorbeelden kun je zoeken op internet) en hinkelen maar! Om het jezelf iets moeilijker te maken kun je ook een takje leggen op een hinkelsteen waar je niet mag komen. Zo houd je het een beetje uitdagend.